Header image  
Autotypes: Stationwagen-break  
line decor
 
line decor
   
 

Stationwagen - Break

 
 

Dit is één van de meest functionele familiewagens die er zijn. Dit type verenigt zowel de voordelen van een gewone sedan, als de extra ruimte van een minibus of SUV. Alhoewel de bagageruimte bij deze nog ietwat groter zijn, moet u ook het ‘nadeel’ van de externe grootte van deze wagens in rekening brengen. Dit kan soms tot problemen leiden met parkeren.

 

Een stationwagen gaat zonder problemen plaats bieden aan vijf volwassenen en uitgebreide mogelijkheden qua bagage. De meeste stationwagens zijn ook goed voorzien om rekken op het dak aan te brengen, waardoor de bagagemogelijkheden nog verder worden uitgebreid. Zeker voor mensen die op skireis met de auto gaan, is dit een zeer
groot voordeel.  De stationwagen daarentegen is vaak nauwelijks groter dan een reguliere sedan en het rijgedrag is volstrekt gelijkwaardig. Als u voor dagdagelijkse speciale transporten ook nog eens de achterste zetels platlegt hebt u een multifunctioneel voertuig dat u met groot gemak, grote ladingen laat vervoeren. In een handomdraai tovert u nadien terug de sedan met extra bagageruimte tevoorschijn. Doordat dit type zo populair is geworden de afgelopen tien jaar, zijn de keuzemogelijkheden en varianten uitgebreid en zult u zonder problemen tegen een meer dan schappelijke prijs kunnen selecteren, zeker in verhouding met de duurdere 4x4/SUV. De motorisatie is zo uitgebreid als bij de sedans met eveneens verschillende uitrustingniveaus .

 

Als enige nadeel, maar dit geldt eveneens voor de meeste sedans, is dat u naar achteren een slechter zicht gaat hebben. Met parkeren zult u voorzichtig moeten zijn en goed de lengte van uw wagen in acht moeten nemen. Veel mensen opteren dan ook voor de parkeerhulp. Deze handige sensoren geven een piepend geluidssignaal dat steeds constanter gaat klinken naarmate u een obstructie nadert. Op een afstand van tien centimeter krijgt u een continu waarschuwingssignaal, waardoor u weet dat het tijd is om volledig te stoppen. De meeste stationwagens hebben dit als optie en het is zeker geen verloren geld, integendeel. Probeer ook zo goed mogelijk de verschillende uitrustingniveaus tegenover mekaar af te wegen. Het is vaak goedkoper om een ‘duurder’ uitrustingsniveau te kiezen, dan een lager met extra opties.