Header image  
Autotypes: Mobilhome  
line decor
 
line decor
   
 

Mobilhome

 
 

Een mobilhome of motorhome is een recreatievoertuig dat gebruikt kan worden als voertuig en tijdelijke woning. Dit type voertuig is hoofdzakelijk bedoeld om ermee te gaan kamperen, zonder gebruik te maken van plaatselijke accomodaties. U neemt als het ware uw mobiele thuis mee, waardoor het heel gemakkelijk is om zelfvoorzienend en goedkoop op reis te gaan.

 

Het grote nadeel is natuurlijk de hoge aanschafprijs van deze voertuigen in combinatie met de beperkte bruikbaarheid voor dagdagelijks gebruik. Daarvoor zijn ze vaak te log en onpraktisch op de weg in vergelijking met een gewone personenwagen. Natuurlijk bestaat ook de mogelijkheid om deze te huren. Campingvakanties zijn hierdoor veel comfortabeler omdat uzelf bepaald wat uw minimumcomfort ter plaatse gaat zijn. Let wel, u zal toch campings moeten opzoeken om langere tijd op één plaats te blijven,omdat het in sommige landen verboden is om op parkings in het voertuig te overnachten. Voor meer praktische info ivm kamperen verwijs ik graag naar ‘www.camperplaatsen.net’.

 

Een normale camper omhelst meerdere bedden, tafel, keuken en opslagruimtes. Grotere modellen hebben zelfs hele badkamers, koelkasten, een living en grotere slaapkamers. In de laatste categorie zitten dan ook vaak satelliet TV en internet, secties die kunnen uitschuiven om de bewoonbare oppervlakte te vergroten. De nieuwprijs van campers situeert zich tussen tienduizenden en honderdduizenden al naargelang de uitvoering natuurlijk. 

De grote voordelen van dit voertuigtype is dat u niet met koffers in en uit motels/hotels moet sleuren, noch dat u een kamer er moet huren. U slaapt comfortabel in uw eigen bed en prepareert voedsel in uw eigen keukentje tegen lagere prijs dan bijvoorbeeld in het restaurant ter plaatse. Daarnaast heeft u ook meer ruimte en bescherming dan bijvoorbeeld in een tent. En u bent niet plaatsgebonden natuurlijk, wat op zich een zéér groot voordeel is.

 

De grote nadelen van dit voertuigtype zijn vooral de slechte brandstofeconomie en de beperkte functionaliteit voor dagdagelijks gebruik. Bij niet gebruik, neemt het toch een serieuze ruimte in beslag bij uw woning. U dient dit te voorzien, omdat u natuurlijk jaren wil genieten van de dure aankoop en dus zal u ook moeten investeren in een geschikte (lees overdekte) staanplaats bij uw woning. Hetzelfde geldt voor een caravan natuurlijk. Daarom opteren veel mensen om zulk een voertuig voor een beperkte periode te huren. U heeft dan enkel de voordelen, zonder de nadelen.