Header image  
Autotypes: Minibus  
line decor
 
line decor
   
 

Minibus

 
 

De Minibus combineert de voordelen van een personenauto met de laadcapaciteiten van een bestelwagen. Naast plaats te bieden aan maximaal 9 personen kan er tevens een aanzienlijke hoeveelheid bagage worden meegenomen. Dit type voertuig biedt eveneens een uitgebreid motorenpakket, waardoor voor ieder wat wils is.

 

Het nadeel van dit type is dat u in feite met een bestelbus op pad bent. Alhoewel het comfort van de personenminibusjes enorm vooruitgegaan is, blijft u toch steeds met een soort minivrachtwagentje op pad gaan. Indien dit geen probleem vormt, is dit type de oplossing voor het vervoer van meerdere personen/kleinkinderen en een maximum aan bagage. Maar u zult hiervoor een beetje rijcomfort en positieve rijeigenschappen ten opzichte van een gewone personenwagen moeten inboeten. Het brandstofverbruik, zeker bij de moderne commonrail dieselmotoren blijft beperkt en een eventueel hoger verbruik weegt zeker niet op tegen de grotere praktische mogelijkheden die dit voertuig biedt.

 

Tot slot, let erop om goed de verschillende opties en types te besturen. De kostprijs in de folders is vaak exclusief btw, omdat het op de eerste plaats als bedrijfsvoertuigen worden aanzien en daarnaast dient er vaak forser in de buidel getast te worden voor opties, die op een gewone personenwagen vaak standaard terug te vinden zijn. Ik denk bijvoorbeeld oa aan airconditioning en elektrische ruiten. Probeer ook zo goed mogelijk de verschillende uitrustingniveaus tegenover mekaar af te wegen. Het is vaak goedkoper om een ‘duurder’ uitrustingsniveau te kiezen, dan een lager met extra opties.