Header image  
Autotypes: Cabriolet  
line decor
 
line decor
   
 

Cabriolet

 
 

Een cabriolet is één van de leukste auto’s die er zijn, bij bepaalde weeromstandigheden. Zeker als het zonnig is, zie je de chauffeurs ervan rondrijden met een stralende glimlach, wapperende haren en zonnebril. Het ziet er dan leuk uit en het is het dan ook.

Maar er zitten ook veel nadelen aan dit type voertuig en voor het vervoer van meerdere kinderen, inclusief bagage zijn er enorme beperkingen. Deze zijn niet onoverkoombaar, maar maken dit type voertuig strikt gezien ongeschikt om méér dan twee volwassenen te vervoeren, laat staan twee volwassenen met kleine kinderen en eventueel wat bagage.

 

Het grote nadeel van de cabriolet met name de cover bestaande uit doek, is tegenwoordig enkel voorzien op oudere modellen en modellen omwille van nostalgische redenen. Beschadigingen door vandalen en de natuurlijke verwering van het materiaal, waren de eerste oorzaak van lekken en hoge herstelkosten. Tegenwoordig zijn de cabriolets voorzien van een mechanische inklapbaar metalen dak, waardoor de eigenaar van zowel de voordelen van een cabriolet als van een hardtop kan genieten. Met deze beperking dat door deze technologie de reeds beperkte bagageruimte tot (bijna) niets (praktisch bruikbaar) wordt herleid.

 

Dit type voertuig is eigenlijk enkel geschikt als tweede auto, maar dus ongeschikt als dagdagelijkse familie-auto. In het uiterste geval kunt u twee kleinkinderen meenemen op de achterste bank, maar vanaf het moment dat ze groter worden, leeftijd 10-12 jaar, gaat dit type tekort schieten. En bagageruimte blijft hoedanook beperkt. Dus zoals gezegd, ideaal als tweede wagen, maar als eerste wagen kunt u dit type beter overslaan.