Header image  
Veiligheid thuis  
line decor
 
line decor

 

 

Baby-Walz: Veiligheid: 120x600  

 
 

Kinderen van 6 tot 12 maanden

 
 

Kinderen beginnen op deze leeftijd mobiel te worden. Ze beginnen meestal met kruipen, klimmen en zelfs lopen. Staan en alleenzitten behoren ook tot de mogelijkheden. Op deze leeftijd beginnen kinderen vaak veelvuldig rond zich te graaien en meestal gaat alles ook direct richting mondje.

Wiegveiligheid is nog het allerbelangrijkste op deze leeftijd, maar zaken zoals mobieltjes en overhangende speelgoedjes dienen best verwijderd te worden, omdat het kind zich kan rechtzetten of rechtstaan en deze dingen kunnen aanleiding geven tot valpartijen. Het matrasje dient ook op zulke hoogte gemonteerd te worden dat het kind zelfs rechtstaand niet uit het bedje kan kruipen of klimmen.

 

Doordat kinderen van deze leeftijd ALLES gebruiken om zich recht te trekken is het noodzakelijk dit in het achterhoofd te houden. Emmers dienen ten alle tijden verwijderd te worden. Emmers dienen ten alle tijde leeggemaakt te worden omdat er gevallen van kinderen zijn die er verdronken in zijn met slechts 5 cm water in de emmer.

Het is best om veiligheidshekjes bij trappen te gebruiken en dit liefst tot ver in de peuterjaren. Ouders en grootouders moeten het niet toelaten dat kinderen trappen beklimmen, alvorens ze veilig trappen kunnen inschatten. Dit ligt zo rond de leeftijd van twee jaar, maar kan ook later zijn.