Header image  
Veiligheid thuis  
line decor
 
line decor

 

 

Baby-Walz: Veiligheid: 120x600  

 
 

Kleuters van 3 tot 5 jaar

 
 

Kinderen van deze leeftijd hebben een sterk verbeterde fysieke coördinatie. Ze hebben tevens een groot verlangen om dingen onafhankelijk van ouders, grootouders en verzorgers zelf uit te voeren. Hierbij hebben ze ook een grote verbeelding. De combinatie van hun vaardigheden, onafhankelijkheid en verbeelding kan potentieel gevaarlijk zijn. Alhoewel ze al een zekere vorm van zelfcontrole hebben, zijn hun fysieke vaardigheden nog sterk vooruit op hun inschattingsvermogen.

 

Kinderen van deze leeftijd mogen nooit met lucifers of aanstekers spelen. Deze voorwerpen dienen te allen tijde buiten bereik van de kinderen bewaard te worden. Daarnaast mogen kinderen NOOIT onbewaakt gelaten te worden bij haarden, kachels of wat voor hitteverwekkend voorwerp dan ook.

 

Net zoals vuur, is water zéér fascinerend voor kinderen van elke leeftijd. Zwembaden, groot of klein, vijvers, beekjes,… zijn zéér gevaarlijk voor jonge kinderen. Wanneer ze in de buurt van water zijn moeten (klein)kinderen altijd bewaakt blijven. Best is om in eigen tuin, zulke zaken te omheinen, zodanig dat het kind nooit bij machte is om bij het water te geraken.