Header image  
Veiligheid thuis  
line decor
 
line decor

 

 

Baby-Walz: Veiligheid: 120x600  

 
 

Peuters van 1 tot 3 jaar

 
 

Kinderen van deze leeftijd amuseren zich vooral met lopen, klimmen, het imiteren van de ouders of grootouders en met allerhande dingen te exploreren.

Bij ongevallen worden op deze leeftijd voornamelijk brandwonden opgelopen. Hou je (klein)kinderen dus ver van strijkijzers, haardrogers, verwarmingstoestellen en toastapparaten om dit te vermijden. Zorg er te allen tijde voor dat de hendels van potten en pannen van de voorzijde van het fornuis zijn weggericht. Hierdoor kunnen de kinderen deze niet grijpen en over zich heentrekken. Probeer, wanneer mogelijk, om steeds de achterste kookplaten van het fornuis te gebruiken.

 

Kinderen komen ook in de problemen door hun klimgedrag. Probeer alle losse meubilair op één of andere manier te verankeren, zodanig dat het kind er niet onder bedolven geraakt. Zorg ook dat losse onderdelen (kleiner dan een twee euro stuk) niet grijpbaar zijn ( knikkers, veiligheidspinnetjes,…).

Wanneer mogelijk, installeer veiligheidspluggen in je stopcontacten. Dit elimineert het risico op elektrische schokken. Laat een kind op deze leeftijd ook NOOIT pluggen in stopcontacten steken of apparaten aan of uit zetten.