Header image  
Varia: Favoriete televisieseries en speelgoed: de Wawa's  
line decor
   
line decor
   
 

De Wawa's

Wawa's

De Wawa’s waren het favoriete televisieprogramma van mijn kleinzoon tussen de leeftijd van één tot twee jaar. De intro moest maar op VTM verschijnen of hij zat aan het televisiescherm gekluisterd. Het is een heel verzorgde, goed uitgewerkt kinderprogramma, waar zelfs opa met plezier naar keek/kijkt. Wat mij als volwassene vooral aanspreekt is de grote mate van detail die in de poppen, omgeving en interactie met de kinderen is gestoken. Op dit moment is mijn kleinzoon niet meer zo geïnteresseerd in de Wawa’s, omdat hij eigenlijk de doelgroep is ontgroeid (hij is bijna vier).

 

Wie zijn de Wawa’s?

De WaWa’s bestaan uit de poppen DoDo, NaNa en MaKi en zij zijn net als hun kijkertjes heel nieuwsgierig. Het zijn echte ontdekkingsreizigers, die zowel binnen als buiten allerlei avonturen beleven. De serie is geïnspireerd op de directe leefwereld van peuters en hun spontane reacties op de poppen. In het programma spelen daarom de peuters zelf ook een belangrijke rol. Ze zijn dol op het contact met de peuters. Net als hen maken ze geen onderscheid tussen kleur, taal, religie en nationaliteit. De WaWa's gebruiken ook een brabbeltaaltje. Daarom leggen ze alles uit met handen en voeten. In elke aflevering ontdekken de WaWa's, samen met de kinderen, weer iets nieuws in de grote mensenwereld.

 

Waar te bekijken?

"WaWa" is een productie voor VTM, die met de grootste zorg gemaakt is en geïnspireerd op de directe leefwereld van de peuters en hun spontane reacties op handpoppen. Ze werden trouwens vanaf dag één nauw betrokken bij het project, net zoals een ervaren ontwikkelingspsychologe. Een bewuste keuze, want de makers willen via de verhaaltjes de positieve ontwikkeling van peuters stimuleren. Een echte aanrader voor de allerjongsten.