Header image  
Varia: Favoriete televisieseries en speelgoed: Bakugan  
line decor
   
line decor
   
 

Bakugan

 

Onze (klein)kinderen hebben een nieuwe rage ontdekt: Bakugan strijd… Op deze pagina gaan we in het kort wat uitweiden over deze immens populaire animatieserie.

Bakugan lijkt erg veel op het Pokemon-gebeuren van een paar jaar geleden, enkel is er nu naast de kaarten ook magnetische ballen, waardoor het de kinderen erg aanspreekt. Het spel volgt het verhaal van de tekenfilmserie, die tegelijk met de spellen is uitgebracht:

Verhaal:

Op een dag vallen er allemaal geheimzinnige kaarten uit de lucht, die door honderden jonge kinderen worden opgepakt. De jonge kinderen verzinnen er een spel mee, Bakugan genaamd. Achteraf blijkt het echter meer dan zomaar een kinderspelletje te zijn. Bakugan komt uit een andere wereld, die bekend staat als Vestroia, waar de kwade Naga probeert de wereld te veroveren. De jonge kinderen moeten samenwerken met de Bakugan om deze bedreiging tegen te houden.

Dan is de leider van de Bakugan strijders. Zijn grootste ambitie is om de beste Bakugan-speler ter wereld te worden. Drago is de Bakugan die Dan beschermt en de kracht heeft om zijn vijanden met vuur te vernietigen.

Julie is levendig en een beetje verward en houdt zielsveel van Dan! De Bakugam die haar beschermt heet Gorem. Hij bestaat uit harde cellen en is hierdoor een ongelooflijk sterke Bakugan.

Runo is een wilde meid. Ze kan niet goed tegen haar verlies en loopt het team soms in de weg. Runo is verliefd op Dan en jaloers op Julie. Tigrerra is haar Bakugan. In haar lichaam zit een gigantisch mes, waarmee ze alles kan doorklieven.

Marucho is Dans boezemvriend. Hij bestudeert Bakugan-strategie en is heel wijs voor zijn leeftijd. In een gevecht helpt hij Dan om te bepalen welke Bakugan hij moet gebruiken. Aquos Preyas is de Bakugan die Marucho beschermt en deze kan alle elementen controleren: vuur, aarde, licht, duister, water en wind.

 

Shun stelde samen met Dan de regels van Bakugan op. Hij is een zonderling en jongen van weinig woorden. Toch staat hij steeds klaar voor zijn vriendne. Zijn Bakugan heet Ventus Skyress.

Masquerade is de tegenstander van Dan. Hij wil alle Bakugans naar de doemdimensie sturen. Hij is een enorm sterke Bakugan-speler en zijn Bakugan, Hydranoid is traag in de strijd, maar eveneens meedogenloos en wreed.

Michael ontdekte als eerste een portal naar Vestroia. Toen hij daarheen ging, veranderde hij in een slechte Hal-G. Hij keerde terug naar de aarde en deed een beroep op Masquerade om alle Bakugans op zijn pad te vernietigen.

Alice is de 14 jaar oude kleindochter van de briljante onderzoeker Michael. Ze kiest ervoor om niet zelf te vechten, maar geeft advies aan andere Brawlers. Ze weet zoveel over de strijd dat zelfs Marucho onder de indruk is.

Spel en speelgoed:

Naast de tekenfilmreeks is er ook het eraan vastgekoppelde spel. Het Bakugan spel kan de uitdaging aan met de al jaren goedlopende Pokémonkaarten, vooral omdat het Bakugan spel een combinatie is van tastbare magnetisch uitklapbare knikkers en speelkaarten. Naast het Bakugan spel en de tekenfilmserie zijn er verschillende Bakugan games uitgebracht voor de Nintende DS, Playstation en Wii. Het is een ware rage onder de kinderen.