Header image  
Grootouders/Senioren: Tips voor een logeerpartij van uw kleinkind  
line decor
   
line decor
   
 

Tips voor een logeerpartij van uw kleinkind

 

De kleinkinderen blijven eens een nachtje slapen. Tijdens zo’n logeerpartij is het soms moeilijk om ze bezig te houden, vandaar dat we op deze pagina wat tips geven. Natuurlijk wil iedere grootouder ze creatief en fantasierijk bezighouden. Ook ‘moet’ er wat zoetigheid bij komen kijken en willen we als grootouders dat ze reikhalzend uitkijken naar een eventueel volgend logeerpartijtje bij opa en oma.

*) Probeer eens een spelletje met ballonnen. Het is de bedoeling om de ballon zo lang mogelijk in de lucht te houden en zoveel mogelijk lichaamsdelen te gebruiken om hem in de lucht te houden. U kunt het nog moeilijker maken door er meerdere te gebruiken. Pret verzekerd!

*) Verstop hier en daar leuke dingen binnenshuis en ga dan samen op ontdekkingstocht doorheen de wondere wereld van uw woonkamer.

*) Doe spelletjes met oude foto’s. U kunt deze bijvoorbeeld inscannen en afprinten en ze dan gebruiken om leuke krabbels op te maken. Oma versieren met een snorretje kan heel leuk zijn! Tevens kunnen de kinderen hun eigen ouders of grootouders als kind of puber herkennen. Zo leren ze weer iets bij over hun familie(-achtergrond).

*) Zet de radio op tafel en zet wat leuke kinderliedjes op. Niets is zo leuk om met opa en oma mee te zingen op hun favoriet kinderdeuntje. Een thuiskaraoke als het ware! Leuke danspasjes kunnen een aardige toevoeging zijn!

 

*) Speel een handpoppenspel. Kinderen zijn er dol op!

*) Zet binnenshuis een tent op en ga wat kamperen. De randanimaties kunnen weer heel fantasievol zijn.

*) Al wat oudere kleinkinderen vinden het vaak heel leuk om samen met opa en oma te koken. Laat ze (op een veilige manier) meehelpen om een lekkere maaltijd te preparen.

*) Het prepareren van lekker frisse fruitdranken kan heel leuk zijn. Het enige wat u nodig heeft is wat stukken fruit en een goede blender. Laat de kinderen het fruit uitkiezen en de eventuele ijstoevoegingen.

*)  Doe wat gezelschapsspellen en laat de winnaar een olympische medaille of iets dergelijks winnen. En laat die winnaar nu telkens uw kleinkind zijn?

*) Voor het slapengaan kan een ontspannend verhaaltje wonderen doen. Een leuke anekdote over hun ouders of een sprookje zijn altijd een succes.

*) Knutselpartijen kunnen heel leuk zijn. Meestal hebben ze op school reeds leuke ideeën opgedaan en kunnen ze deze verder uitwerken met opa en oma. Hou wel steeds toezicht, zeker als er attributen als schaartjes bij komen kijken.

*) Maak samen wat kiekjes. Met een digitaal fototoestel kunnen alle leuke bezigheden vastgelegd worden. Wanneer u bij de volgende logeerpartij deze foto’s bovenhaalt, kunt u samen herinneringen ophalen en eventueel bepaalde activiteiten herhalen.

Zie ook onze pagina's over ‘plezier maken met uw kleinkind’ voor meer tips.