Header image  
Grootouders/Senioren: Wellness: Hot stone massage  
line decor
   
line decor
   
 

Wellness: Hot stone massage

 

De combinatie van massage, aroma’s en hoge temperatuur bezorgt een persoon een heel ontspannen en verkwikkend gevoel bij ‘hot stone massage’. Er zijn heel wat verschillende varianten van ‘hot stone massage’, wat in vele gevallen neerkomt op het gebruik van een ander soort stenen.

Meestal opteert men voor vulkaanstenen, ook wel basaltstenen genaamd. Deze zijn door eeuwenlange erosie op rivierbeddingen, mooi glad en egaal gepolijst. De grootte varieert tussen een tweetal centimeter tot boven tien centimeter. De basaltstenen zijn uitermate geschikt voor ‘hot stone massage’, omdat ze warmte lange tijd kunnen vasthouden en heel geleidelijk afgeven (aan het lichaam).

De stenen worden opgewarmd tot een goede 45-55°C. Het opwarmen zelf gebeurt met behulp van een speciale schaal waar ze ondergedompeld in water, op temperatuur gebracht worden. Zijn ze eenmaal op temperatuur legt de therapist ze op de ruggengraat, nek. Ook kunnen ze in de handen en zelfs tussen de tenen geplaatst worden. Ze worden eveneens geplaatst boven op de buik en borst, al naargelang de positie van het lichaam op de massagetafel. Het hele lichaam krijgt door de geleidelijke warmteafgifte een warm en verkwikkende gevoel.

 

Wanneer de stenen in combinatie met een massage worden gebruikt, is de werking nog beter. Door de warmte van de stenen dringen de rustige, cirkelvormige bewegingen dieper in de spieren door en wordt de massage als het ware efficiënter. Na de massage legt men vaak opnieuw warme stenen om de ingemasseerde warmte verder te voeden met nieuwe energie.

‘Hot stone massage’ helpt bij stress, chronische pijnen en gewrichtsproblemen. Slechte doorbloeding, spijsverteringsproblemen kunnen allemaal verlicht worden. Toch is ‘hot stone massage’ niet voor ieder geschikt. Bij bepaalde aandoeningen en gebruik van bepaalde medicatie wordt ‘hot stone massage’ afgeraden. U kunt dit best op voorhand overleggen met uw huisarts en het wellnesscentrum. Lees ook onze pagina over ‘Welness thuis’.