Header image  
Nieuwgeborenen: Driewieler of vierwieler?
 
line decor
 

 
 
 


   

Driewieler of vierwieler?

 

 

Iedere ouder en grootouder gaat graag een wandeling maken met het kind. De keuze van de kinderwagen is moeilijk omdat er net zoveel keuze is. Een kinderwagen moet ook aan bepaalde specifieke (persoonlijke) eisen voldoen. Ingeklapt moet ie zo weinig mogelijk ruimte innemen en uitgeklapt moet ie zoveel mogelijk ruimte en comfort aan het kind en uzelf bieden.

Vooraleer een keuze te maken, is het essentieel om verschillende types uit te proberen en om uit te zoeken wat uw specifieke eisen zijn en welke eigenschappen onmisbaar zijn. Het is best om niet teveel op het uitzicht af te gaan, maar om met zo objectief mogelijk de verschillende kinderwagens in de winkel uit te proberen en vanuit de opgedane ervaringen een kinderwagen te kiezen.

Een vierwieler is stabieler bij het rijden dan een driewieler. Tevens zijn de driewielers vaak wat groter en zwaarder. Als voordeel heeft een driewieler dan weer dat ie beter geschikt is om te wandelen over ongelijke en onverharde gronden (bos, strand, hei,…). Op hobbelige wegen is het essentieel om het neuswiel van een driewieler vast te zetten en los te maken om makkelijker te manoeuvreren in winkels.

 

Aankooptips:

*) Test verschillende modellen uit in de winkel
*) Zit er een vijfpuntsgordel in en kunt u deze verstellen?
*) Probeer verschillende handelingen uit: rijden, inklappen, uitklappen.
*) Ga de verschillende dimensies/eigenschappen na van de kinderwagen: Hoogte duwstang, remhendel, zithoogte baby, bagagecapaciteit, gewicht, handelbaarheid…
*) De zwenkwielen moeten vast gezet kunnen worden.
*) Kijk naar de stabiliteit van de wagen, zowel bij stilstaan, rijden en zwenken.
*) Kijk of de wagen ingeklapt in uw autokoffer past en of u deze (als vrouw) makkelijk uit de wagen kunt halen.

Zie ook onze andere pagina over 'Kinderwagens'.