Header image  
Nieuwgeborenen: Meerlingwagens
 
line decor
 

 
 
 


   

Meerlingwagens

 

 

Wanneer men een kinderwagen nodig heeft voor twee kindjes, dan heeft men een enorme keuze. Men kan opteren voor een tandemmodel met de zitjes achter elkaar of voor een model waarbij de kinderen mooi naast mekaar zitten. Beide uitvoeringen hebben hun voor- en nadelen.

In geval van een kinderwagen met de zitjes naast mekaar, zijn deze wagens redelijk breed, waardoor het manoeuvreren in smallere gangetjes (winkels,…) onmogelijk is. Wanneer de kinderen achter mekaar zitten, speelt dan weer de lengte van de wagen parten. Het is moeilijk om in iedere lift te passen met beide modellen. De afmetingen van de kinderwagens zijn een groot nadeel. Ook het gewicht is zwaarder, vandaar dat het moeilijker is om te manoeuvreren. 

U zult in de kinderwinkel de verschillende modellen moeten uittesten en nagaan welke kinderwagen voor uw gezin het beste is. Bij een combinatie van een ouder kind met een baby, kunt u opteren voor een kinderwagen die uitgerust is met een zitje in combinatie met een wiegje. Er bestaan zelfs kinderwagens voor drie tot vier kinderen, maar dit worden dan wel echt logge kinderwagens. U zult moeten uitproberen in de winkel. Lees ook onze pagina’s over ‘kinderwagens’ en ‘vierwielers/driewielers’.