Header image  

Voeding: Weerstand verhogen bij seizoenswisseling

 
line decor
 
line decor
   
 

Weerstand verhogen bij seizoenswisseling

 
 

 

We willen allemaal dat onze kinderen, maar ook onszelf, een goede gezondheid blijven behouden bij de verandering van de seizoenen. Wat extra vitamines kunnen hierbij helpen. Op deze pagina gaan we wat dieper in op mogelijke supplementen, die onze weerstand helpen verhogen.

Onze gezondheid versterken gebeurt in eerste instantie door een gezonde en evenwichtige voeding, maar met behulp van wat supplementen kunnen we onszelf en onze kinderen wat extra ondersteuning geven. Welke supplementen kunnen we nemen?

*) Echinacea: Dit natuurlijk kruid helpt om ons afweersysteem te versterken. Het supplement helpt in combinatie met extra vitamine C om kwaaltjes, vooral aan de luchtwegen te voorkomen of sneller te boven te komen.

*) Vitamine C: Deze vitamine helpt dus bij het voorkomen of sneller genezen van kwaaltjes aan de luchtwegen. Lees onze pagina over 'vitamines', waarin we verder inzoomen op de verschillende vitamines.

 

*) Probiotica: Deze ‘gezonde’ bacteriën gaan het evenwicht van de darmflora herstellen, behouden en versterken. Er zijn verschillende wetenschappelijke studies die dit aantonen en waarbij aangetoond werd dat personen die probiotica innamen in vergelijking met een placebo-groep véél minder ziek werden. Probiotica versterkt onze natuurlijke weerstand en helpt dus om onze gezondheid te bevorderen.

*) Koninginnebrij: Dit natuurlijke product, komende van de bijen, is een afdoend middel tegen verminderde weerstand. Het bevat oa aminozuren, essentiële vetzuren, koolhydraten en talrijke mineralen. Het stimuleert het natuurlijk afweersysteem en geeft extra energie.

*) Vermijden van suiker: Zoetigheden en geraffineerde producten kunnen onze weerstand verlagen. Het veelvuldig gebruik ervan, zal vitamines en mineralen aan ons lichaam onttrekken, die dan weer niet ter beschikking zijn van ons afweersysteem. Indien u merkt dat uw kind tijdens de seizoenswisselingen vaker last heeft van kwaaltjes, kunt u ervoor opteren om het gebruik van zoetigheden wat te matigen en het kind gezonde alternatieven aan te bieden.