Header image  
Bezoek aan het pretpark  
line decor
 
line decor
   
 

Bezoek aan het pretpark

Naar een pretpark ga je vooral voor je kinderen. Als ouder en grootouder moet je je voorbereiden op kinderen die zagen om ernaartoe te mogen gaan, het haten om weg te gaan en een enorm probleem hebben met wachten in de rij. En dit alles doorstaan met de glimlach! Voor ouders en grootouders is het een vermoeiend karweitje omdat je onder andere alles, inclusief vermoeide kinderen, moet dragen. Men kan echter veel zaken ondernemen om zowel problemen te vermijden als geld te besparen. Enige tips:

 

*) Comfort: Het allervoornaamste is dat ieder zich comfortabel en op zijn gemak voelt. Dus check de weersvoorspelling en kleed ieder ernaar. Met een zonnige dag zorg zeker voor zonnecrème!

*) Eten: Het eten en drinken binnen een pretpark is duur. Indien u wilt vermijden dat u op het einde van de dagen ettelijke euro’s kwijt bent aan drank, neem voldoende drank mee en zorg voor wegwerpfles water die u gedeeltelijk hebt laten invriezen. Op die manier kan men lekker ijswater drinken, naarmate het ijs smelt tijdens de uitstap. Let wel dat de fles niet barst bij het invriezen! Tijdens de lunch kunt u beter één groot menu nemen, dan een paar kleine menu’s. Op die manier kunt u zeker geld besparen, zonder dat iemand met honger moet te rondlopen

*) Grenzen bepalen: Leg de grenzen, zowel financieel als praktisch, vast, zodat kinderen op voorhand weten waaraan ze zich mogen verwachten. Zeker bij betaalde spelletjes binnen het pretpark kunt u veel geld kwijtraken. Laat ze ieder één spel spelen en dan houdt het op. Op die manier houdt u controle over de uitgaven, zonder de uitstap van de kinderen te fel te beperken.

*) Plan uw bezoek op voorhand: Het wachten voor bepaalde attacties kan ettelijke uren duren. De meeste parken geven een estimatie van de wachttijd weer, zodat u weet waaraan u begint. Let hierop. Als u nu op voorhand bepaalde (populaire) zaken zeker gedaan wilt hebben, zorg dan dat u bij het opengaan van het park, rechtstreeks naar de desbetreffende attracties gaat. Op die manier bent u er zeker van dat u op zijn minst één keer zonder urenlange wachtrijen op de attractie bent kunnen gaan. Wees sluw in uw timing van bepaalde attracties: De meeste pretparken hebben dagelijkse shows. Tijdens deze shows gaan de wachtrijen aan de attracties minder lang zijn. U kunt zich hiermee veel wachtminuten besparen!

 

*) Bezoek het park op een mogelijk regenachtige dag: Het kan raar klinken, maar de bezoekersaantallen zullen stukken lager liggen en de indoorattracties hebben er totaal geen last van. Zelfs de outdoorattracties zullen opengaan, indien de regenbuien even stoppen. Zorg wel voor een handdoek en zorg dat u op het regenweer gekleed bent. Let ook op dat uw portemonnee en geld goed opgeborgen zit in een waterdichte zak.

*) Waterpretparken: Veel mensen nemen enorm veel zaken mee, die ze dan de ganse dag in een duur kleedkastje moeten opbergen. Zorg dat u een beetje cash geld, autosleutel en creditcard kunt opbergen in een waterdicht zakje rond uw nek. Op die manier kan uw portefeuille of geld al niet nat worden. Draag een badpak of zwembroek met slippers, inclusief badjas bijvoorbeeld. Neem wat zonnecrème en een handdoek mee in een oude zak die u zonder zorgen langs het water kunt laten liggen.

*) Neem een seizoenticket voor een pretpark: Indien u veelvuldig naar een pretpark gaat, is dit de manier om geld te besparen. Het maakt dan niet uit of u alles op één dag gedaan heeft of niet, u kunt toch nog terugkeren. De bezoeken hoeven dan ook niet zo lang te duren, wat vooral bij kleinere kinderen een ontzettend voordeel is.

*) Veiligheidsvoorschriften volgen! Verlang van ieder van de groep dat alle veiligheidsvoorschriften naar de letter worden gevolgd. Er is een reden waarom er leeftijdsgrenzen of lengte-minima en gewichtsgrenzen op bepaalde attracties staan. Zorg dat er steeds een volwassene bij iedere groep aanwezig is, zodat dit aspect ook in de gaten gehouden kan worden!