Header image  
Plezier maken met uw kleinkind
 
line decor
 
 
 
 
 


 

De relatie tussen u en uw kleinkind uitwerken

 

Het is altijd een feest wanneer uw kleinkinderen op bezoek komen. Er wordt altijd gestreefd naar een maximum aan ontspanning en plezier op een vaak beperkte tijd. Toch kan het ook interessant zijn om eens een langere tijd, behalve de wekelijkse of dagelijkse bezoekjes met de ouders, door te brengen met uw kleinkinderen. U heeft immers de benodigde tijd, die de ouders vaak door werkverplichtingen ontberen en niets is plezanter dan uw eigen kleinkind te ontvangen en gezamenlijk activiteiten te ondernemen. Vele grootouders, waaronder mezelf, vragen zich ondanks hun levenservaringen met hun eigen kinderen, of ze nog up to date zijn met de laatste ontwikkelingen bij de jongste generatie. Ik moet volhartig neen hierop antwoorden, maar toch zijn ook veel zaken hetzelfde gebleven. De laatste nieuwe electronica snufjes en gsm-prullaria, daar ben ik niet zo van op de hoogte (maar ik probeer bij te blijven), maar op het vlak van wederzijds interessante activiteiten, daar heb ik toch een heel verzameling zaken die mijn kleinzoon steeds weten te bekoren. En technology is dan vaak ver te bespeuren...

Daarnaast is mijn kleinzoon momenteel rond de drie jaar en ben ik natuurlijk benieuwd geweest wat zijn verwachtingen kunnen zijn naar de toekomst toe. Als hij op bezoek komt, gaan we vaak wandelen en hij ziet heel graag kranen en bouwmachines. In mijn thuisgemeente heb ik veel bouwwerven van dichtbij met hem geïnspecteerd en hij krijgt er geen genoeg van. Ik laat hem vaak de keuze en hij komt tegenwoordig al zelf met voorstellen, waar ik maar al te graag op inga. Daarnaast probeer ik hem ook nieuwe zaken te laten ontdekken en derhalve ben ik voortdurend opzoek naar nieuwe leerrijke uitdagingen, die we samen kunnen beleven.

Derhalve heb ik deze pagina opgesteld om iedere grootouder met vragen rondom dit topic verder te helpen. Het komt in veel gevallen gewoonweg neer op communicatie met uw kleinkind en eveneens de ouders, om tot een dieper inzicht te komen in wat hem of haar interesseert en daarop verder te gaan. In het keuzemenu hierlangs kunt u een keuze maken naar verschillende leeftijdsfase en hieruit wat algemene voorstellen opvissen. Communicatie, geborgenheid en liefde, blijven essentieel in alle fases. Alleen jammer dat de tijd zo snel vliegt, als we samen weer eens eropuittrekken.