Header image  
Kinderfeestje organiseren  
line decor
 
line decor
   
 
Een kinderfeestje organiseren

 

 

Het is niet makkelijk om een kinderfeestje te organiseren. Als ouder of grootouder moet er van alles geregeld worden. Het is essentieel het feestje voldoende op voorhand te plannen. Enkel mits een goede voorbereiding kan een perfect feestje georganiseerd worden. De wensen van het kind zijn ook essentieel omdat hij/zij de hoofdreden van het kinderfeest is en dus ook zijn/haar zeg moet hebben in het verloop, de uitvoering en natuurlijk de gastenlijst.

Het kind zal een bepaald thema willen. Enerzijds kan dit wat moeilijkheden meebrengen, maar anderzijds is het voor de andere kinderen ook veel makkelijker om zich te prepareren voor het feestje. Ook mogelijke presentjes zijn makkelijker te kopen door de ouders van de gasten.

De gastenlijst moet goed bekeken worden. Het kind zal zijn inspraak willen, maar u moet ook rekening houden met de beschikbare plaats en mogelijkheden, zodat u niet teveel gasten voor een te kleine ruimte geboekt hebt. Hou dus rekening met de mogelijke capaciteit wanneer u de gastenlijst samenstelt.

De uitnodigingen kunt u best zo goed mogelijk aanpassen aan het voorziene thema. De andere ouders hebben direct een indruk van wat er gepland staat en kunnen hun kind hierop voorzien. Het kind zelf kan zich in de dagen voor het feestje al mentaal voorbereiden met zijn/haar vriendjes.