Header image  
Bedrijfsfeestjes  
line decor
 
line decor
   
 
Bedrijfsfeestjes

 

 

Bedrijfsfeestjes, of deze nu ter gelegenheid van een pensionering, nieuwjaarsreceptie of gewoon een Kerstfeestje zijn, zijn uitermate fijn om de collega’s eens vanuit een andere invalshoek en in een andere lossere omgeving te leren kennen. Let evenwel op: Het blijft steeds een werk gerelateerd feest en u moet u er terdege van overtuigd zijn dat misstappen uw verdere carrière kunnen schaden. Ook onze kinderen zullen hiermee geconfronteerd worden, vandaar dat onderstaande tips ook meegegeven kunnen worden aan onze kinderen of kleinkinderen om hun carrière-uitbouw bij bedrijven niet te schaden door eventueel ongepast gedrag op een bedrijfsfeestje.

Op deze pagina willen we dus enige tips geven om bepaalde zaken te vermijden, maar toch van het werkfeestje te kunnen genieten:

*) Zorg dat u er netjes en verzorgd uitziet en kleedt u min of meer zoals het voorzien is op het werk. Dus als u op uw werk zakelijk of losser gekleed rondloopt, kleedt u dan ook als dusdanig op het bedrijfsfeestje. Netjes en verzorgd gekleed, betekent niet dat u in uw meest blitse feest-outfit moet verschijnen, want dit kan weer negatief overkomen. Draag dus iets wat u normaliter niet zou dragen om het werk, maar wat wel in het verlengde ligt van uw kleding op het werk.

*) Kom niet opdagen op het werkfeestje in dezelfde kledij die u op de werkdag zelf aanhad. Dit komt als onverzorgd over. Best dus eerst even naar huis na het werk, opfrissen en andere kledij aan, alvorens naar het feestje te gaan.

*) Probeer wat rond te circuleren op het feestje en praatjes te slaan met verschillende mensen. U kunt dus best een praatje slaan met mensen die op een hoger trapje binnen het bedrijf staan, maar negeer zeker niet de mensen die onder u staan. Het is kwestie van een goed evenwicht hierin te vinden, vandaar goed rondcirculeren en met iedereen een (luchtig) praatje slaan. Wees sociaal en engageer in assertieve dialogen, maar vermijd ten stelligste arrogantie.

 

*) Drink met mate, maar zorg dat u zeker niet dronken valt. Dit laat een onuitwisbare negatieve indruk na, die u zeker zal schaden in uw verder carrièreverloop bij het desbetreffende bedrijf en zelfs elders.

*) Best geen romances op het werk/werkfeestje. Probleem bij relaties met collega’s is dat u er zich de dag nadien niet onderuit kunt muizen. De volgende dag wordt u zondermeer geconfronteerd met desbetreffende collega en indien er niets verder uit voortvloeit, zult u dit gegeven de rest van uw verdere carrière binnen het bedrijf moeten meeslepen. Relaties zijn mooi, als ze blijven duren. Relaties gebaseerd op de feestelijke sfeer en wat alcohol tijdens het bedrijfsfeestje, kunnen uitmonden in regelrechte (carrière)nachtmerries. Let hier dus op en houdt afstand.

*) Als u volgende dag onverhoopt wat hoofdpijn heeft, probeer deze negatieve gevolgen niet openbaar te maken en probeer fris te zijn tijdens de werkdag. Een (lichte) kater bezorgt u meer dan alleen kortstondig hoofdpijn, maar kan ook het verdere verloop van uw carrière beïnvloeden.

*) Ga geen dronken confrontaties aan. Indien andere (dronken) collega’s ongepast reageren, wimpel dit dan best humoristisch af. Iemand die een confrontatie aangaat op een feestje gaat hier in de toekomst zeer zeker negatieve gevolgen ondervinden en niet alleen met de betrokken personen in kwestie.

Lees ook onze overige pagina’s over ‘gevoelige problemen’.